Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz Çalışmalarının 2019 Yılında Tamamlanması Hedefleniyor

Geçtiğimiz hafta ilçemiz Yeni Mahalle'de başlanan doğalgaz döşeme çalışmasının 2019 da bitirilmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Doğalgaz Çalışmalarının 2019 Yılında Tamamlanması Hedefleniyor

Nilay YILMAZ

    Konuya ilişkin AK Parti Belediye Başkan A. Adayı Av. Aydın Balkan konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız'ın doğalgaz kullanımının kolaylığından ve konforundan insanımızın daha fazla faydalanması için ilçemiz ile Lalapaşa ve Uzunköprü dahil ülkemiz çapında 200 ilçeye Bakanlar Kurlumuzun 2016 yılında aldığı karar ile doğalgaz götürülmesi kararlaştırılmıştır.
    2017 yılında da Havsa doğalgaz dağıtım lisansına dahil edilmiştir. Başbakanımız Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinden önce yaptığımız Edirne mitinginde Havsa, Lalapaşa ve Uzunköprü ilçelerimizdeki doğalgaz çalışmalarına bu yıl başlanacağını ve 2019 yılında da bitirilmesi ve evlere doğalgaz bağlanmaya başlanacağının planlandığını müjdelemişti. Doğalgazın tüm ülke sathında yaygınlaştırılması hususunda Hükümetimiz'in yoğun gayreti vardır. Doğalgaz çalışması tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız'ın plan ve programı dahilinde yapılmakta olup, başkaca bir kurum ve kuruluşun çalışmalarda herhangi bir yetki ve sorumluluğu yoktur.
    Bu kapsamda da ilçemizde Yenimahalle'de geçtiğimiz hafta GAZDAŞ tarafından ilk basınç ölçüm merkezi yapımına başladı. Bununla beraber Cumhuriyet Mahallemizde Melehat Kilimci Lisesi mevkiine 1, Taşıyıcılar Kooperatifi arkası yeni villalar mevkiine 1, Çırçır Çeşmesi mevkiine 1, Hacı Gazi Mahallemize 1 ve Varoş Mahallemize de 1 adet Basınç Ayar ve Ölçüm istasyonu kurulması planlanmıştır.
    ilçemiz bu tür hizmetlerin alımında yıllardır maalesef emsallerine göre geride kalmıştır. Doğalgaz, ilçemiz açısından en temel hizmet alanlarından biri olup inşallah Ak Parti olarak belediye seçimlerini kazandığımızda ilçemize bu tür hizmetlerin çok daha fazlasını getirme imkanına sahip olacağız." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.