Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzel,“Oğulpaşa ve Abalar Köylerimizi Ziyaret Ederek Oluşan Zarar Tespitini inceledik”

27 Kasım 2018 Salı akşam saatlerinde başlayan şiddetini giderek artıran yağışlar sebebi ile yaşanan sel felaketinden ençok etkilenen ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyü'ne yardımlar ve ziyaretler devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Uzel,“Oğulpaşa ve Abalar Köylerimizi Ziyaret  Ederek Oluşan Zarar Tespitini inceledik”

Nilay YILMAZ

    27 Kasım 2018 Salı akşam saatlerinde başlayan ve son 65 yılın en yoğun yağmur yağışının yaşanması nedeniyle binlerce dönüm ekili alan sular altında  kalırken evleri su bastı, yüzlerce küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyünde bir vatandaşımız da hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (ipsala Ziraat Odası Başkanı) Hüseyin Darcan, Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel ve yönetim kurulu üyeleri Oğulpaşa ve Abalar Köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.
    Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Salı akşamı şiddetini artırarak yağan yağışlar ardından yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (ipsala Ziraat Odası Başkanı) Hüseyin Darcan ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sel felaketinden oldukça zarar gören Oğulpaşa ve Abalar köylerimizi ziyaret ederek oluşan zarar tespitini inceledik.ilgili kurumların hazırlayacağı raporlar doğrultusunda Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne müracaat ederek tüm Türkiye genelinde bulunan Ziraat Odalarından vatandaşımızın yaşamış olduğu kayıpları bir nebzede olsa karşılayabilmek amacıyla yardım talebinde bulunacağız.Ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile bizzat görüşüldü.Kendisine konunun önemi ve aciliyeti aktarıldı.Havsa Ziraat Odası olarak bakanlık nezninde konunun takipçisi olacağız.
    Zor günler geçiriyoruz. Çiftçimize ödenecek olan Buğday, Ayçiçeği, Dane Mısır, Çeltik ürünleri ile gübre, mazot desteklerinin de bir an önce ödenmesini talep ettik.Bu ödemelerin piyasaları ve çiftçimizi rahatlaması için önemli olacağı kanatindeyim.
    Yaşadığımız büyük felaketten dolayı kayba uğrayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir hayatını kaybeden merhum Veysel Evren'e  Allahtan Rahmet ailesi, akrabaları ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.”dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.