Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sel Felaketi Oğulpaşa Köyü’nde Can Aldı

27 Kasım 2018 Salı akşamı başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren yağış sele sebep oldu.Yaşanan sel felaketinde ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyü'nde yaşayan 78 yaşındaki Veysel Evren hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sel Felaketi Oğulpaşa Köyü’nde Can Aldı

Nilay YILMAZ

    27 Kasım 2018 Salı akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ilimizin, ilçemizin ve köylerimizin birçoğunu etkisi altına alırken birçok ekili tarım arazisini ve yerleşim yerlerini sular altında bıraktı.
    Edirne'nin Kasım ayı bir aylık ortalama yağış miktarı 70kg iken son 24 saatte metrekareye 128 kg yağış düşerek 1953 yılında kayıtlara geçen 110 kg yağış miktarı rekoru kırıldı.
    27 Kasım 2018 Salı akşam saatlerinde başlayan ve son 65 yılın en yoğun yağmur yağışının yaşanması nedeniyle binlerce dönüm ekili alan sular altında  kalırken evleri su bastı, yüzlerce küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyünde bir vatandaşımız da hayatını kaybetti.
    Sel sularının dereleri taşırdığı Edirne'de günün ilerleyen saatlerinde Oğulpaşa köyünde 1 kişinin kaybolduğu ihbarı yapıldı. 
    Edirne Valisi Ekrem Canalp, ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, AFAD ve arama kurtarma ekipleri de yolu sel suları ile kapalı olan köye hareket etti. Bu arada Köşençiftliği köyünde ise Demirhanlı Deresi'nin taşması sonucu evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için ekiplerin çalışması gün boyu devam etti.
    ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyü'nde yapılan arama kurtarma çalışmalarında kaybolduğu belirtilen 78 yaşındaki Veysel Evren'in cansız bedenine ulaşıldı. 
    Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 78 yaşındaki Veysel Evren'in cenazesi 29 Kasım 2018 Perşembe günü toprağa verildi.
    28 Kasım 2018 Çarşamba sabahı vatandaşlar sel felaketine uyandılar.Bazı bölgelerde evlerin bodrum katları ve araçlar suya gömüldü. Edirne merkezde bazı bölgelerde vatandaşlar apartmanlarda mahsur kaldı. Başta Kocasinan Mahallesi olmak üzere alçakta kalan birçok ev, işyeri yağmur suyuna yenik düşerken, acil servisi tamamen sular altında kalan Özel Ekol Hastanesi'ndeki yoğun bakım hastaları Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne nakledildi.65 yıl sonra rekor kırarak yağan yağmur bölgemizde adeta hayatı felç etti. Edirne'de 7 okulda eğitime ara verildi. Yoğun yağmurdan taşan Oğulpaşa Deresi'de Edirne-Havsa karayolunda trafiği etkiledi ve bir süreliğine yol kapatılarak araçların geçişine izin verilmedi. iskender Köy, Köşen Çiftliği ve Oğulpaşa Köyleri de taşan dereden nasibini aldı ve birçok vatandaş evlerinde mahsur kaldı.Bahçeşehir Koleji, Safir Okulu, ismail Güner Ortaokulu, Tayakadın ilkokulu, Karakasım ilkokulu, Özel Filiz Küçükşeyler Anaokulu olmak üzere 7 okulda ise eğitime 1 gün ara verildi.
    ilçemiz Oğulpaşa köyünde yaşanan su taşkını sonucu hayatını kaybeden Veysel Evren 29 Kasım 2018 Perşembe günü (dün) öğle namazına müteakip Oğulpaşa Köyü Reşadiye Mahallesinden kaldırılarak son yolculuğuna uğurlandı.
    BatıEkspres Gazetesi olarak Merhuma Allahtan Rahmet ailesi, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Sel felaketinden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.