Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizin Kurtuluşunun 96. Yıldönümü

ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizin Kurtuluşunun 96. Yıldönümü

Nilay YILMAZ

    ilçemizde kutlama törenleri 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 14:00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.
    Törene ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Emniyet Müdür Vekili Okan Toprak, , CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne iyi Parti Milletvekili TBMM Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, il Başkanı Ekrem Demir, il Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin ve  Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, vatandaşlar ve öğrencilerin  katılımları vardı.    
    Çelenklerin protokol sırasına göre Anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu. Protokol şehitlik ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerin ardından tören alanındaki yerini aldı.
    Saat 14:30'da ilçe merkezindeki tüm okulların kavaklar altı caddesi yeni ilçe pazar yeri girişindeki tören alanında hazır olmasıyla başlayan program kurtuluş öncü birliklerinin kente girişini temsili olarak canlandırmasıyla devam etti.
    Edirne bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Veteranlar halk oyunu gösterisi, Türk ordusunu temsil eden komutana ve protokole buket sunuldu.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, Edirne CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Edirne iyi Parti Milletvekili TBMM Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Belediye Başkan Oğuz Tekin, öğrencilerin ve halkın Kurtuluş Gününü kutladı. 
    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 
    Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekillerim, Kıymetli Protokol üyeleri, sevgili hemşerilerim, değerli basın mensupları, sevgili öğrenciler. Değerli Havsalılar,
Değerli Havsalılar,
    Bugün burada Havsamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı günde sözlerime başlarken öncelikle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili Hemşehrilerim;
    Kurtuluş Savaşını takiben 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Ateşkes antlaşması ve Doğu Trakya'nın teslim alınması ile ilgili olarak Edirne'ye Vali olarak görevlendirilen Şakir Bey güneşli bir 23 Kasım sabahı askeri birlikler ile ilçemizin doğu tarafından Havsa'ya girmiş, Mudanya Ateşkes Antlaşması gereği işgal kuvvetlerinin teslim ettiği Yunanlılardan Havsa'yı teslim almıştır. işgal süresinde çok acılar çeken, Havsa halkı Şakir Beyi sevinç gözyaşları ile karşılamışlar ve askeri birlikleri bağrına basmışlardır. Milli Mücadele destanı Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inancını ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir. 
    Kan ve gözyaşı ile verilen bu mücadelelerin sonunda, Türk milletinin sarsılmaz iradesi ile Cumhuriyet ilan edilmiş, bugünkü modern Türkiye kurulmuştur. Milli mücadele sonunda bizlere emanet edilen ülkemiz ve milletimizin; daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması için bizlerde, büyük bir özveri ve gayretle çalışmalıyız. Türk milleti olarak her zaman barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin yanında olmalıyız. Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti ulu bir çınar gibidir, bu çınarın gölgesinde hepimize kardeşçe yaşamaya yetecek kadar yer vardır.
    Cumhuriyetin kucağında büyümüş genç demokrasimizde, artık sorunları çöze-cek güç ve olgunluktadır. Demokrasilerdeki en büyük güç halkın gücüdür.
Sevgili gençler şunu bilmenizi istiyorum.
    Türkiye Cumhuriyetinin sınırları, büyük ülkelerin temsilcilerinin ellerine aldıkları cetvellerle, harita üzerinde çizilmemiştir.
    Bu ülkenin sınırları kan ve gözyaşı ile çizilmiştir. Millet olarak, ülkemiz için çok çalışmalı ve üretmeliyiz. Geçmişimizi unutmadan, geleceğe umutla bakarak atalarımızın bizlere olan emanetine sahip çıkmalıyız, bunu da yarın günlerini kutlayacağımız insan haklarına saygılı, özverili, çevreye güven ve inanç veren gelecek nesillerimizi ellerine emanet ettiğimiz, ilmin, irfanın yılmaz taşıyıcıları saygı-değer öğretmenlerimiz ile mümkün olacağından hiç şüphemiz yoktur.
    Atatürk devrimlerinin yılmaz savunuculuğunu yapan, demokrasi ve Cumhuriyet kazanımlarını iyice özümsemiş laik ve çağdaş eğitimi ayakta tutma mücadelesi veren eğitim emekçileri yarın hep birlikte kutlayacağımız Öğretmenler gününüzü şahsım ve Havsa halkı adına kutluyorum.
Sevgili Havsalılar,
    Havsa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bu özel günde tüm Havsa halkı adına tüm dünyaya mesajımız; barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Bize şerefli bir mazi, güzel bir vatan, özgür bir ülke bırakan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha anıyor. Yurdumuzun sınırlarını geçmişte olduğu gibi bugünde canı pahasına koruyan kahraman ordumuza, her türlü zorluğa katlanan ailelerine yine şükranlarımı sunuyorum.
    Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki şanlı bir tarihe sahip olan Havsamız her zaman çağdaş insanların yaşadığı bir ilçe olmaya Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkmaya ve bir Cumhuriyet ilçesi olmaya devam edecektir.

    Bu anlayış içerisinde bizler de Havsamız ve hemşehrilerimiz için ne yapsak azdır diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne mutlu ki bugün de Kurtuluş Günümüzü tamamen Belediyemizin öz kaynakları ile inşa ettiğimiz Trakya'nın en büyük ve en modern pazar yerinde kutluyoruz. Üstünü de hukuki birkaç sorunun çözülmesinin ardından en yakın zamanda kapatacağız ve hizmetimizi tamamlamış olacağız. istiyoruz ki büyük mücadeleler sonucu kazanılmış bu topraklarda  her bir vatandaşımız mutlu ve huzurlu yaşasın, her şeyin en iyisini, en güzelini yaşasın...
Sevgili Hemşehrilerim;
    ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Camilerimizin tepesindeki Hilalde, Rahatça yapabildiğimiz ibadetimizde, Yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, Dalgalanan bayrakta, bastığımız toprakta ve  Bugün dik duruyorsak; alnımızın akında hakkı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyorum.”dedi.
    Katılan vekillerin selamlama konuşmalarının ardından Kurtuluş kutlamaları dolayısıyla mesaj gönderenlerin isimleri okundu.
    Kros yarışmalarının ardından bir öğrencinin şiirini okumasıyla devam eden törende Havsa Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
    Havsa 'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı kutlama programı Mehteran ve kılıç-kalkan Ekibinin gösterilerinin ardından program kortej yürüyüşü ile sona erdi.        

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.