Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler günü ilçemizde 24 Kasım 2018 Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    Etkinlikler kapsamında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milli Eğitimine emeği geçmiş edebiyete intikal eden ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz için Sokollu Camii'nde 23 Kasım 2018 Cuma günü Saat 12.15'te mevlidi şerif okutuldu.
    Kutlamalar 24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 10:00'da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.
    Kutlama programı saat 10:30'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun'da Saygı Duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
    Programa ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ  Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Emniyet Müdür Vekili Okan Toprak, ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Siyasi Partilerin ve  Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, vatandaşlar, öğretmenler, öğrencilerin  katılımları vardı.
    Programda Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Öğretmenler Günü mesajı okundu. En genç Öğretmen adına, Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mine Ercivan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
    Mine Ercivan yaptığı konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürüm, Değerli Protokol Üyeleri Ve Saygıdeğer Meslektaşlarım,
    Bugün bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında, heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşım  adına  bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum.
    Değerli Misafirler,  Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşı-sına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır.
    Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, Öğretmen.
    Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir gaye ve görev mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir Öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna kendisini adayabilmelidir.
    Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilin-melidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bundan dolayı  muhatabı insan olan Öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur.
    Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en bü-yük sorumluluğuna sahip insandır Öğretmen. Bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da biz Öğretmenler başaracaktır.
    Öğretmenin toplumdaki yerinin ve öneminin belirtildiği, emekli Öğretmenlerin saygı ile anıldığı, ve benim gibi mesleğe yeni başlayan Öğretmenlerde de mesleğin yüceliği bilincinin uyandırıldığı  24 kasım Öğretmenler günümüz kutlu olsun.”dedi.
    Program ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın konuşmasıyla devam etti. Fidan yapmış olduğu konuşmasında;
    “Sen kutup yıldızı gibisin, deryada yolunu kaybedenlere, karada rehber arayanlara yol göster, ışık ol, yolcularının yolunu aydınlat.  Ustasın sen öğretmenim işle yürekleri, işle beyinleri ama sakın kırma, dökme, parçalama, senin engin yüreğin, bitmeyen sevgin var, bölüştür öğrencilerine Hünerisin, Zafer senin, gelecek senin öğretmenim. Sen yaşamın merkezine kendini hiç koymadın, bundan böyle de koyma, dünyanın ta merkezine öğrencilerini koy. Sana güveniyoruz öğretmenim.
    Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol üyeleri ve çok değerli meslektaşlarım!
    Bu inanç ve güven duygularımla çalışanı ve emeklisi ile tüm Milli Eğitimin teminatı, ışığı, ümidi olan Öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü” nü kutluyor, aramızdan ebediyete ayrılan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet dilerken, en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    Öğretmenlik, hiç sönmeyen bir mum gibi kendini asla tüketmeyen, toplumu aydınlattıkça kendini yücelten bir meslektir. Emekliliği olmayan, her zaman toplumun önünde, vazifesini ömür boyu devam ettiren kutsal bir makamdır.
    Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.
    Öğretmen; eğitimin lideri, geleceğin mimarıdır. Umudun, adaletin timsali, güvenin, şefkatin abidesidir. Fedakârlığın zirvesi, insanlığın hiç değişmeyecek öznesidir. Memleketin her köşesinde, yüreklere sevgiyi, zihinlere bilgiyi nakış nakış işleyen toplumun önderidir.
    Toplumumuz da öğretmenlerimize hak ettiği desteği ve değeri vermekte, öğrencilerimiz de ulaştıkları başarılarıyla öğretmenlerimizi ödüllendirmektedir. Hata yapmanın imkânsızlığının idrakinde bir mesleğin mensupları olarak, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle geleceği ilmek ilmek örme gayretindeyiz. Amacımız, Başöğretmen Ulu Önder Atatürk'ün “Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.” veciz sözündeki mesajı gerçekleştirmektir.

    Her öğrenci cevherdir, her öğretmen ise onu mücevhere dönüştüren sanatkârdır. Hedefine ulaşan öğrenci, öğretmenin de ulaştığı hedeftir. ideallerimiz, öğrencilerimizin idealleridir. Öğrencinin gönlünde ve gözünde öğretmen, her şeydir. Tükenmez bir bilgi ve sevgi pınarıdır. Geleceğimize açılan kapı, bir insan yetiştirme sanatçısıdır.
    Bazen öğretmen olmanın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimizde, öğrencilerimizin bakışlarındaki minnettarlığın ışıltısı yükümüzü hafifletir. Çünkü öğretmen, geleceği öğrencisinin gözünde görür, yüreğinde yaşar. Ne mutlu ki, insanlığın tüm çiçekleri bizim bahçemizde yetişir.
    Bizler, eğitim camiasının neferleri olarak, dünyanın en güzel çiçeklerini yetiştiren bahçıvanlar olmanın azmindeyiz. isteriz ki; yönünü şaşırmış modern dünya, her zaman daha iyiye ulaşmanın gayretiyle sadece bireysel mutluluğu değil, tüm insanlığın mutluluğunu esas alan bilgi pınarlarımızla susuzluğuna çare bulsun. Her öğrenci bir damla, her öğretmen de damlayı kucaklayan bir derya olsun. insanlık, öğretmenin izinden yürüyerek huzur bulsun.
     Bu duygu ve düşüncelerle, her yerde ve her şartta görev yapan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla.”dedi.
    Devam eden program Şehit Öğretmenler ile ilgili orotoryo ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.
    Emekli olan personele  hizmet şeref belgesi verildi. Ardından program Kısa tiyatro ile devam etti.  Halkımızın Öğretmene bakışını gösteren slayt gösterisi, Benim Adım Öğretmen şarkısı, Öğretmen Marşı, ve ikramla sona erdi.
    Etkinlikler Kapsamında 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10.30'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un Arpaç Köyü'ndeki kabri ziyaret edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.