Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

21-27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası

21- 27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haf-tası etkinlikleri kapsamında ilçemiz Abalar ilkokulunda ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Soykan Atanur Kaya, Diş Hekimi Hale Tozkır, Hemşire Aysun Demir, Ebe Emel Çakıroğlu Türk, Ebe Sema Arslan ve Ebe Çiler Duğru tarafından öğrencilerin diş taraması ve flor vernik uygulaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
21-27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası

Nilay YILMAZ

    Uygulama sonrası Diş Hekimi Hale Tozkır tarafından açıklama yapıldı. 
    Tozkır, yaptığı açıklamada, “Toplumumuzda diş problemlerinin yaygın olarak görülmesi nedeni ile ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi yaygınlaştırılması ve sürekliliğin sağlanması gerekmektedir. Hiç çürüğü olmayan, ağız diş sağlığı yerinde olan toplum hedeflenmektedir. 
Bu hedefe ulaşmak için;
Ağız hijyenine önem verilmesinin sağlanmalı.
Doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının sağlanmalı. (Günde en az 2 kere 2 dakika)
Düzenli ve yeterli beslenme (Asitli ve şekerli gıdalardan mümkün olduğunca uzak kalınmalı) Kalsiyum açısından zengin besinler tüketilmeli.
6 ayda bir düzenli diş hekimine gidilmeli.
Flor vernik uygulanmalı.
    Bu amaçla Edirne il Sağlık Müdürlüğü olarak okullarda diş taraması yapılmaktadır. Ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir. 6 ay aralıklarla flor vernik uygulaması yapılmaktadır. Anaokul ve ilkokul öğrencilerine diş fırçası ve diş macunundan oluşan set muhafaza kabında dağıtılmıştır. Öğrencilere farkındalıklarını arttırmak amacı ile broşüler dağıtılmıştır.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.