Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Belediyesinden Atık Pil Toplama Kampanyası

Havsa Belediyesi tarafından ilçemiz okullar arasında Atık Pil Toplama Kampanyası başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Belediyesinden Atık Pil Toplama Kampanyası

Nilay YILMAZ

    Doğanın Pili Bitmesin düşüncesiyle yola çıkılarak ilçemiz Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği (TAP) tarafından ortak yürütülen 'Atık Pil Toplama Kampanyası'nda hedef zehirli ve zararlı pil atıklarının vereceği zararı önlemek ve özellikle geri dönüşüm açısında farkındalık oluşturmak amacıyla ödüllü atık pil toplama kampanyası  başlatıldı.
    01 Ekim 2018 tarihinde başlayan atık pil toplama kampanyası 30 Nisan 2019 tarihinde son bulacak.
    ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin kampanya ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Çevrenin ve doğal kaynakların korunması ve toplumsal bilincin artırılması amacı ile ilçemizde ilçe-mizdeki ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattık.Belirli yerlere kutular yerleştirerek atık pilleri topluyoruz.
    Kullandığımız pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler meydana getirir. Atık Pillerin çevreyi kirletmesini önlemek için doğrudan veya dolaylı alıcı ortama verilmesini engellemek evsel ve diğer atıklardan ayrı olarak toplanması ve bertaraf edilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda Atık Pillerin değerlendirilmesi ve uygun şekilde bertarafını sağlamak, Atık Pillerin toplanması konusunda kullanıcıları teşvik etmek ve bilinçlendirmek için  Belediyemiz ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği tarafından Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmiştir. Kampanya sürecinde ilçemiz genelinde en çok pil toplayan mahalle ve okullarımıza Belediyemiz tarafından süpriz ödüller verilecektir. 01 Ekim 2018 tarihinde başlayan atık pil toplama kampanyası 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.