Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atamızı 80'inci Ölüm Yıldönümünde Andık

Atatürk'ün 80. Ölüm yıldönümü anma töreni programı 10 Kasım 2018 Cumartesi günü Atatürk anıtında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Atamızı 80'inci Ölüm Yıldönümünde Andık

Nilay YILMAZ

    Törene ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ.Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Emniyet Müdür Vekili Okan Toprak, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Okullardan Öğretmen, Öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile gerçekleştirildi.
    ilçemizde Atatürk'ün 80. Ölüm yıldönümü anma töreni programı saat 08:45'da Kaymakamlık Makamı, ve Belediye Başkanlığı tarafından, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı.
    Protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından Saat 09:05'te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşu ve akabinde istiklal Marşı okunmasıyla Anıttaki tören sona erdi.
    Program saat 09:30'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun' da Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasının ardından, günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Erhan Arda yapmış olduğu konuşması ile devam etti. Erhan Arda konuşmasında, “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümünü anmak için toplanmış bulunmaktayız. Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. Onun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, Onun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. Onun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur.
    Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. işte, 10 Kasım'lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifa ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.
    Her 10 Kasım'ın üzerimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu sanırım artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk'ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Sen ebedi istirahatgahında rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz.”dedi.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından “Atam” Adlı Şiir okundu. Atatürk'ün Bir Anısının Canlandırılması gerçekleştirildi. 
    Anasınıfı “Atam Kalbimizdesin” Adlı Şarkı'nın ardından program “Atatürk Çocukları” Video Slaytı ile devam etti. “Mustafa Kemaller Tükenmez” Adlı şiirinin okunması ile devam eden program, “Bir Ömrün Hikayesi” Adlı Oratorya gerçekleştirildi. 
    Düzenlenmiş olan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilerek, öğrenciler tarafından oluşturulan koronun seslendirilmesiyle program sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.