Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Okuyorum, Öyleyse Varım” isimli Projenin Açılışı Gerçekleştirildi

Havsa Kaymakamlığı'nın himayesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı “Okuyorum, Öyleyse Varım” isimli projenin açılışı 12 Kasım 2018 Pazartesi günü Saat: 11.00'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Okuyorum, Öyleyse Varım” isimli Projenin Açılışı Gerçekleştirildi

Nilay YILMAZ

    Havsa Kaymakamlığı'nın himayesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde gerçekleştirilen açılışa ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçe Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ. Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Emniyet Müdür Vekili Okan Toprak, ilçemiz Belediye Başkan Vekili Ahmet Tufan Baş, Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Bir önceki yılın birincisi olan Havsa Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci Hilal Tintiş yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Vekilim, Sayın Protokol Üyeleri ve Değerli Misafirler,
    Yemek, içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır.
    insan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak, düşünceleri besler ve güçlendirir. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültür, toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.
    Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. insan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için, ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez, bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana. Okumanın satırı, sayfası, gerekçesi olmaz. Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır. 
    Bizler başarılı olmak istiyorsak, sadece ders kitaplarını okumakla yetinmemeliyiz. Bunun için değişik türdeki kitapları da okumalıyız. Çünkü kitaplar da bizim en iyi öğretmenlerimiz sayılır.
    Medeni dünya, bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak, sağlam kişiliğe sahip olmak, düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür. “insan ancak okumak yazmakla insan olur.” Ben kitap okumayı çok seviyorum ve kitap okumaya devam edeceğim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”dedi.
    ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Vekilim, Değerli protokol üyeleri ve sevgili öğrenciler,
    Bugün ilçemizde 4. defa uygulayacağımız “Okuyorum Öyleyse Varım” projesinin açılışını yapmak için toplanmış bulunuyoruz.
    Havsa Kaymakamlığı himayelerinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Okuyorum Öyleyse Varım' projesine geçtiğimiz yıl 12 okulumuzdan 1700 öğrencimiz katılmıştır. Projemizde yılsonu itibari ile 60.247 adet kitap okunmuş ve sonuç olarak 2.147.182 sayfanın özeti çıkarılmıştır.
    Medeniyetin kaynağı olan kültür, “bilgi”ye dayanır; bilginin kaynağı ise kitaptır. Kitap okudukça dış ve iç alemlerimize projektörlerin çevrildiğini fark ederiz. Bir taraftan okyanusları ve yıldızları turlarken, bir taraftan da iç dünyamızın kıvrımlarında seyahatte bulunuruz. Kitap okudukça kainatın büyük bir insan, insanın küçük bir kainat olduğunu anlarız. iyi okuyucular için, bütün sınırlar kalkar.
    Kitap, okuyanların bütün kainat için geçerli olan yeşil pasaportudur.
    “Okuyorum Öyleyse Varım” projesiyle zayıf ve orta düzeyde okuma alışkanlığı olan öğrencilerin bu alışkanlığını güçlendirmeyi, güçlü olanların ise bu alışkanlıklarını devam ettirmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Projemiz kapsamında gerçekleştirmek istenen hedefler arasında; Havsa ilçe genelinde okunan kitap sayısını artırmak, öğrencilere güçlü okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin ayda 2 veya daha fazla kitap okumalarını sağlamak, okullardaki nitelikli kitap sayısını artırmak, okuma hızını ve okuduğunu anlama becerisini artırmak yer alır.
    “Okuyorum Öyleyse Varım” projesine sahip çıkan ve her türlü desteği veren Sayın Kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür eder, projenin hepimize hayırlı olmasını dilerim Saygılarımla. “dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa yaptığı konuşmasında,“ Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli öğretmenlerim ve sevgili öğrenciler
    Bugün, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce başlatılmış olan “Okuyorum Öyleyse Varım”adlı projenin bu seneki açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Öncelike hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, hoşgeldiniz diyorum.
    Değerli katılımcılar, okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip olduğumuz bilgilerin büyük bir bölümünü şüphesiz okuyarak elde ediyoruz.Bu nedenle okuyan insanlar daha bilgili, bilgili oldukları içinde daha güçlü ve daha başarılıdırlar. 
    Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan bir hazinedir. Okumak, aynı zamanda kişisel gelişimi sağlayan etkenlerin başında gelir.Düşünce yapısı, hayal dünyası okuyarak gelişir, zenginleşir. Söz ve kavram dağarcığı, bilgi birikimi okuma sayesinde artırılır. Okuyan insanın ufku, dünya görüşü, algıla yetisi zengin ve gelişmiş olur. Okuyan insanın kelime haznesi zengin, konuşması düzgün ve etkili olur. Sosyal yaşamında da daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabildiğinden her yerde söz sahibi olur, saygınlık kazanır.
    Tarih boyunca hem kutsal kitaplarda hem de toplumlara yön veren büyük düşünürlerin, filozofların görüşlerinde okumanın önemi, önceliği vurgulanmış, okuyan toplumların sürekli gelişme içerisinde oldukları belirtilmiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de  tüm dünyada okuyan toplumların ekonomik yönden güçlü oldukları gibi, demokrasiye, milli ve evrensel değerlere bağlılıkları ile de öne çıktıkları görülmektedir.
    Okumanın, öğrencilerin sınavlardaki başarılarıyla da çok yakından ilgili olduğu bilinmektedir. Ders kitaplarının yanında sürekli kitap okuyan öğrencilerin sosyal bilimlerde olduğu kadar fen bilimlerinde de daha başarılı oldukları su götürmez bir gerçektir. 
    Okumanın zevkine bir kere erişen bir daha asla kitapsız yapamaz. Artık o bizim her yerde sadık dostumuz olur. Her hangi bir konuda geniş bilgi edinmek, alemlerin sırrını çözmek istediğimizde hemen ona el atarız. Her okunan kitap, yeni bir ülkenin fethedilmesi gibidir.
    Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, geçen sene bu proje kapsamında yaklaşık 30000 sayfa kitap okuyarak 1. Olan öğrencimiz Hilal Tintiş'i tebrik ediyorum ve bu sene de projenin başarılı bir şekilde devam ettirilmesi için tüm öğrencilerimizin büyük bir heyecanla ve istekle okumaya devam etmelerini temenni ediyorum. Ve yine projemizin hayata geçirilmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor, projenin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına başarılar diliyorum.”dedi.
    Devam eden program protokole ve öğrencilere dağıtılan kitapların yarım saat okunmasıyla sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.