Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti'de Aday Adaylığı Süreci Başlıyor

AK Parti'den 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru süreci başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
AK Parti'de Aday Adaylığı Süreci Başlıyor

Nilay YILMAZ

    Sürece ilişkin AK Parti ilçe Başkanı Av. Aydın Balkan'ın gazetemize yaptığı açıklamaya göre:“Partimizde adaylık başvuruları, belediye başkanlıkları için 5-12 Kasım'da, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 5 Kasım-12 Aralık'ta alınacaktır.       
    Başvurular ilçe başkanlıkları için il başkanlıklarına veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için ilçe başkanlıklarına bizzat yazılı yapılacaktır.        
    Belediye başkanı aday adaylarından bin 500, il genel meclisi üyesi ve belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınacak. 
    Bu miktar Havsa Ziraat Bankası'nda bulunan ilçe başkanlığımıza ait hesap numarasına yatırılarak, dekontu başvuru belgeleri arasına eklenecektir.     
    Kadın ve genç adaylar ise, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.       
    Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin de sisteme aktarılması suretiyle yapılacaktır. Kişiler teşkilata gelmeden de internet üzerinden önbaşvuruda bulunabilecek ancak başvuru işlemini kesinleştirmek için (kesin başvuru) ilçe başkanlığımıza uğrayarak sistemden çıkarılan başvuru formunu bizzat imzalamaları gerekmektedir. 
    Başvuruya eklenecek olan; Sabıka Kaydı, Eğitim Durumunu Gösterir Belge ve Askerlik Durum Belgesini e-Devlet sisteminden temin edebilmektedir.
    Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve teşkilat mensupları için YSK'nın son tarihi Aralık 2018'dir. Ancak AK Parti'ye adaylık için müracaat etmek isteyenler istifalarını derhal vermek durumundadır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.