Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu ilçemizde Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu 01 Kasım 2018 Perşembe günü (dün) ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gaytancıoğlu ilçemizde Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Nilay YILMAZ

    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu dün CHP Havsa ilçe yönetimi tarafından genişletilerek tadilatı yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığını ziyaret etti. Gaytancıoğlu yaptığı ziyarette “Başta ilçe Yönetimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu daha sonra ADD Parkında köy muhtarlarımızla bir araya gelerek, çiftçilerin ve köydeki sorunlar hakkında sohbet ederek sıkıntıları dinledi.
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu 01 Kasım 2018 Perşembe günü (dün) ilçemizde yaptığı ziyaretler kapsamında gazetemizi de ziyaret etti. Gaytancıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, “Önümüzde yerel seçimler var. Bizlerde ilçemize, ilimize bölgemize ve ülkemize yararlı olacak bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda bugün Havsa'da CHP Belediye Başkan aday adaylarını ziyaret ettim. Bu süreçte tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Türkiye'nin gerçek gündemi ile hükümetin yaratmak istediği gündem arasında çok büyük farklılıklar var. Türkiye'nin gerçek gündeminde işsizlik, yoksulluk, terör ve geçim sıkıntısı var. Ancak hükümet suni gündemler yaratarak kamuoyunu yönlendiriyor. Örneğin iş Bankasını gündeme attı. ikinci Cumhurbaşkanımız ismet inönü'yü kamuyu gündemine getirdi. Daha sonra 3. Havalimanıyla gündemi değiştirdi. Ancak vatandaşın gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar, atanamayan öğretmenler, düşük buğday fiyatları, düşük çeltik fiyatları buna rağmen yüksek gübre fiyatını konuşan çiftçi var. Ama bu çiftçileri görmeyen hala ithalatta hız kesmeyen hükümet var. Bizim gündemimizde Asgari ücretin altında maaş alan emeklinin Pazar alışverişini yapamaması var. Artan fiyatlara rağmen müşteri azlığından yakınan esnaf var. Geçim sıkıntısı çeken aileler var. Bu süreci yerel seçimleri kullanarak CHP olarak iyi değerlendirip Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Örneğin CHP emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını, çiftçinin sorunlarını sürekli gündeme de tutarak kamuoyunu yönlendiriyor. Çiftçilerin bankalara ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan kredi borçlarının, faizleri silinerek, yeniden yapılandırılması için Mecliste kanun teklifi verdim.
    TBMM Başkanlığına sunduğum teklife göre çiftçilerin, kamu ve özel bankalar ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal borçlarının faizleri silinecek. Faiz ve gecikme zammı alınmadan geriye kalan anapara, her yıl eşit taksitte olmak üzere 4 yılda ödenecek.
    Teklifin gerekçesinde, her ülkenin, tarımı ve tarımsal üretim yapan çiftçisini desteklediği, bunun temel nedeninin, tarımsal üretimin diğer üretim dallarına göre farklılık göstermesi,Tarımsal üretimde risk ve belirsizliklerin fazla, tarım piyasalarını düzenlemenin sorunlu olduğu ifade edilen gerekçede, bu nedenle tarımsal üretimin devlet tarafından izlenmesi ve planlanarak gelecekte olabilecek üretim dalgalanmalarının önlenmesi gerektiğini belirttim.”dedi.
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu gerekçede, devletçe yürütülecek politikanın çiftçi merkezli olması gerektiği vurgulayarak;
    "Türkiye'de çiftçiye verilecek destek miktarı yasa ile belirlen-miştir. Kanun çerçevesinde çiftçilerimize ödenmesi gereken GSMH'nin yüzde 1'i oranındaki ödemenin yasalara uyulmayarak eksik yapıldığı, AKP'nin yıllarca çiftçiye yasa ile vermesi gereken desteği vermediği bilinen bir gerçektir. AKP iktidarının başladığı yıl olan 2002'de tarımsal nakit kredi kullanımı 1 milyar lirayken, Ağustos 2018 itibariyle sadece bankaların ve Tarım Kredi kooperatiflerinin çiftçiye kredi kullandırımı toplamı 110 milyar liraya ulaşmıştır. Ayrıca bankaların 3 milyar TL alacağı takiptedir. Bunun yanında 2,5 milyar lira gayri nakdi kredi kullanımı söz konusudur.”dedi. Bu düzenin artık değişmesi lazım üretim yapan bir Türkiye'yi ve üretim sonucunu hakça bölüşen bir Türkiye'yi konuşmamız gerek.”dedi.
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu daha sonra Edirne'ye gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.