Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Oğuz Tekin, “Çöpten Elektrik Üretiyoruz”

07 Kasım 2017 tarihinde faaliyete geçen Edirne, Havsa , Lalapaşa, Süloğlu Belediyeleri ve il Özel idarenin kurduğu Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerine yapılan elektrik üretim sistemi tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Oğuz Tekin, “Çöpten Elektrik Üretiyoruz”

Nilay YILMAZ

    Ortakların katkı payı vermemesi ve kardan değil cirodan pay alınmasıyla Türkiye'de bir ilk olan ve yaklaşık 80 milyon TL'lik büyük bir yatırım olduğunu belirten ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin yaptığı açıklamada; “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın başkanlığında hayata geçen ve bir yıl içinde vahşi çöp depolamadan elektrik üretimine başladık. 
    ilçemizin önemli sorunlarından biri olan çöp konusunu 03 Kasım 2017 tarihinde ilk çöpümüzü Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerine dökerek çözüştük.  Şimdi ise bu tesise yapılan elektrik üretim sisteminin de tamamlanması ile 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren resmi olarak elektriğimizi üretmeye başlayacağız. 
    Tesisimiz kendi ihtiyacı dışında ilk yıl yaklaşık 9000 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.2019 yılı sonunda çöpten çıkan gaz ile 25000 evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.Tüm lisansları izinleri, kontrolleri yapıldı. Ön testler yapıldı. Tam kapasite ile çalışması yaklaşık 1 yılı bulacak. 
    ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bize bu tesisi kazandıran her ilçenin sorunu ile kendi sorunuymuş gibi ilgilenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ve birlik yönetimine şahsım ve ilçe halkım adına teşekkür ederim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.