Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşevi Sayesinde 124 Kişi Sıcak Yemek Yiyor

Eski Kaymakamımız Yunus Ataman'ın gayret ve katkıları ile Havsa Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Hizmet Vakfı tarafından kurulan ve 12 Mart 2018 Pazartesi günü düzenlenen törenle hizmete açılan aşevi hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Aşevi Sayesinde 124 Kişi Sıcak Yemek Yiyor

Nilay YILMAZ

    Köylerimizde ve mahallelerimizde oturan, bakacak kimsesi olmayan, yaşlı, engelli ve fakr-u zaruret içinde bulunan ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Aşevi hizmet vermeye devam ediyor.
    Bu proje hayata geçirildiği gün 80 kişiye ulaşıyordu,bugün itibari ile ilçemize bağlı 22 köy ve ilçemizde 6 mahallede yaşayan  yaklaşık 124 yaşlı vatandaşımıza hergün 2 öğün yetecek kadar 4 çeşit yemek ulaştırılıyor.
    Havsa Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Hizmet Vakfı Müdürü Nuray Eser yaptığı açıklamada; “Proje hayata geçtiğinde 80 kişiye ulaşıyorduk bugün ise 124 ihtiyaç sahibine ulaşıyoruz.Muharrem Ayı dolayısı ile ihtiyaç sahiplerine menümüzde aşurede bulunuyor.Aşevimizin önemli ihtiyaçlarından biri olan soğuk hava depomuzda geldi ve kurulumu yapıldı. Burada aşevimize yar-dımlarını eksik etmeyen kurum, kuruluş, esnaf ve vatandaşlarımızın yardımlarını uzun süre muhafaza edeceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kurulmuş bu projeyi her sene güncelleyerek köylerimizde ve mahallelerimizde oturan, bakacak kimsesi olmayan, yaşlı, engelli ve fakr-u zaruret içinde bulunan ve yalnız yaşayan vatandaşlarımıza bu hizmeti devamlı olarak sürdürmeyi planlıyo-ruz.Başta eski Kaymakamımız Yunus Ataman olmak üzere katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize tekrar teşekkür ederim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.