Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yerli Üretim” Logosunun Kullanılması Yürürlüğe Girdi

Havsa Esnaf ve Sanatkarlar odasından yapılan açıklamaya göre etiket,tarife ve fiyat listelerinde ''yerli üretim'' logosunun bulunmasına dair yönetmelik Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Yerli Üretim” Logosunun  Kullanılması Yürürlüğe Girdi

Sertkan YILMAZ

    Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Yıldırım Sain şu ifadelere yer verdi:
    “18.09.2018 tarih ve 30539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 03,10,2018 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemede anılan yönetmeliğin 5'inci maddesinde değişikliğe gidilerek etiket ve listelerde bulunması zorunlu bilgilere malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ve üretim yeri Türkiye olan mallar için, Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo ve işaret hususları eklenmiştir.
    Bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı tarafından ; Tüketicilere yönelik mal satışlarında ürünün ülkemizde üretildiğini göstermek üzere tüketicinin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte ''yerli üretim'' logosu hazırlanmıştır. 
    Üretimi Türkiye de yapılan ürünlerin etiket,tarife ve fiyat listelerinde ''yerli üretim'' logosunun Bakanlıkça belirlenmiş şekil ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar Ticaret Bakanlığı'nın https://tuketici.ticaret.gov.tr/ adresinde yer almaktadır.
    ''Yerli Üretim'' logosunun Türkiye' de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunludur.
    Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği  şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir.
    Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda '' Yerli üretim'' Logosu Kurumsal Kimlik Kılavuzunda yer alan oranlara uyulmalıdır.
    Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için üyelerimizin gerekli duyarlılığı göstermesini dileriz .”dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.