Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde ilköğretim Haftası Kutlandı

ilçemizde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ilköğretim Haftası tören ve etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde ilköğretim Haftası Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    ilköğretim Haftası Kutlama Programına 17 Eylül 2018 Pazartesi günü (dün) Saat: 10.30'da Atatürk Anıtı'na ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlandı. 
    Çelenk sunma törenine ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhammed Türkmen ve Aydın Avcı,  Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    Çelenk sunma programı ardından  Cumhuriyet ilkokulu'nda gerçekleştirilen program ile kutlamalara devam edildi.
    ilköğretim Haftası programına Süloğlu Kaymakamı Havsa Kaymakam Vekili Muhammed Akın, ilçemiz Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ. Mehmet Utku Davulcu, ilçe-miz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdür V. Sercan Altınorak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.
    Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Cumhuriyet ilkokulu Müdürü Mehmet Vardar yaptığı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın daire amirlerimiz ,değerli velilerimiz, öğretmen arkadaşlarım ve yarının büyüğü sevgili öğrencilerim.
    Okullarımızın dolup taştığı bugün, eğitim kadromuzla birlikte sizlerin de desteği ile aynı hedefe aynı ışığa birlikte yürümeye başlamanın kıvancı içinde sizleri saygı ile selamlıyorum.
    Gerçektende eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.
    Başöğretmen Atatürk'ün; ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım;
    Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne- çocuk, dede-torun arasında kuşak çatışmaları yaşanırken; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
    Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler;
    Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okulumuzda, güzel sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.
Saygıdeğer Veliler;
    Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Çocuklarımızı birbiri ile yarıştırmayınız. Her birinin farklı olduğunu, farklı öğrendiğini farklı yetenekleri olduğunu unutmayınız. Sözlerimi Atatürk'ün bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.’
    2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
    Ardından ilçe Milli Eğitim müdürü Özkan Fidan günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.
     ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan konuşmasında; 
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım; Sayın Protokol üyeleri, Saygıdeğer Öğretmenlerim, Çok değerli velilerimiz ve sevgili öğrenciler
Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 
    Uzun bir tatilden sonra Başöğretmenimiz Büyük Önder Atatürk'ün yaktığı müspet ilim meşalesi ile 2018-2019 eğitim öğretim yılını başlatıyoruz. Bizlere, ailelerimize, Hav-sa'mıza, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı olsun.

    ilçemizde bugün Havsa eğitim ailesi olarak 10 okulda, 187 okul öncesi, 539 ilkokul, 688 ortaokul, 522 lise olmak üzere toplam 1936 öğrencimiz, 214 öğretmen ve çalışanımız ile eğitim öğretime başlıyoruz. Tüm çalışan ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum. 
    Sevgili öğrenciler; öncelikle amacımız vatanını ve milletini seven, ülkesine ve ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir. Bunun için çok çalışmalısınız. Sizlerin başarılı bireyler olarak mezun olmanız bizim en büyük gurur ve mutluluk kaynağımız olacaktır. 
    Saygıdeğer Öğretmen arkadaşlarım, Yarına umut dolu bakışların sizlere emanet edildiğinin bilincinde olduğunuzu biliyorum. Her koşulda, çocuklarımıza insan olma değerini, yüceliğini kavratacağınıza; onların bizi biz yapan değerlerimizi de yanına alan bir yaklaşımla en iyi şekilde yetişmeleri için her imkânı ve ortamı değerlendireceğinize inancımız tamdır. 
    Değerli anne-babalar; Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim ailede başlar. Aile yuvasından sonra çocuklarınızın yoğrulduğu, eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulunuzla, sürekli iletişim içinde olmalısınız. Öğrencimizle ne kadar ilgilenirsek ona ne kadar zaman ayırırsak bu zaman gelecekte onun daha iyi yerlerde olmasını sağlayacaktır. 
    Sevgili öğrenciler ve eğitimciler, ülkemizin geleceği sizlere, bizlere emanettir, emanete tüm gücünüzle sahip çıkacağınızdan eminim. Atatürk'ün de bizlere çizdiği yol gayet açıktır. ‘Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuna bağlıdır.’. Bizler Türk Milleti olarak hep özgürlüğü, bağımsızlığı seçtik ve seçeceğiz.
    Bu duygularla 2018-2019 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
          Süloğlu Kaymakamı Havsa Kaymakam Vekili Muhammed Akın yaptığı konuşmasında; “Değerli Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Veliler;
    2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başta çocuklarımız ve öğretmenlerimiz olmak üzere aziz milletimiz için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Uzun bir tatilin ardından 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yeni  Eğitim ve Öğretim yılına huzur ve güven içerisinde girmenin mutluluğu içerisindeyiz.
    Sayın anne-babalar eğitimin yaşam boyu süren dinamik bir süreç olduğunu bili-yorsunuz. Çocuklarınızın ilk ve sürekli öğretmenleri sizlersiniz. Onların ilk davranış biçimlerini, yaşam boyu süren alışkanlıklarını ailelerinden ve çevrelerinden edindiklerini dikkate alınız. 
    Sevgili öğrenciler gelecek sizlersiniz, hayatınızın en önemli safhalarından biri olan eğitim hayatınızda yeni bir sayfa daha açmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığınızı biliyorum. inanıyorum ki ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çok fazla çaba sarf edeceksiniz. 
    Değerli öğretmenlerimiz, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarabilmenin ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacağını unutmamalıyız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ahlaklı bir fert ve toplum hedefi ile hareket eden farklı düşüncelere daima saygı duyan, araştırmayı, sorgulamayı vazgeçilmez kabul eden ve demokrasiyi benimseyen biçimde yetiştirmek en önemli görevinizdir. Bu duygularla yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmen ve öğrencilerimize de üstün başarılar diliyorum. ilköğretim haftanız kutlu olsun.”
          Öğrenciler tarafından günün önemi ile ilgili şiirler okundu. Daha sonra protokol üyeleri tarafından bu yıl okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine sınıflarında çeşitli hediyeler verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.