Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Bugün ilçemizden Ayrılıyor

ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaklaşık 20 aylık görev süresinin ardından bugün ilçemizden ayrılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman Bugün ilçemizden Ayrılıyor

Nilay YILMAZ

    Yaklaşık yirmi aydır ilçemizde görev yapan Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, 2018 yılı Mülki idare Amirleri Atama Kararnamesi ile Çorum'un Boğazkale ilçe Kaymakamı olarak atandı.
2017 yılı Ocak ayında ilçemiz Kaymakamlığına atanan  Ataman bu kısa süreye birçok proje sığdırdı. 
    ilçemizde görev yaptığı süre içerisinde halkın sevgisini ve saygısını kazanan, yaptığı çalışmalar ile başarılara imza atan Kaymakam Ataman . halkla devlet arasında çok önemli bir köprü ve kaynaştırıcı ilişkiler kurdu. ilçe  halkının her kesimiyle iyi ilişkiler içinde olan, hiçbir siyasi ve sosyal fark gözetmeksizin eşit mesafede yaklaşarak eşit bir şekilde hizmet yapan ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın  tayininin çıkması, ilçe halkı tarafından üzüntüyle karşılandı.
    Kaymakam Ataman ilk görev yeri ilçemiz olmasına rağmen birçok başarılı projeyi ilçemize kazandırdı.Yıllardır atıl durumda olan Sokullu Hamamı için başlattığı projede artık sona gelindi. Tarihimizin  bir parçasının tekrar canlandırmanın beraberinde yerel ve bölgesel anlamda turizm yönünden de ilçemize büyük bir avantaj sağlayacak olan Sokullu Hamamı ve Arasta 'sının restorasyonunda ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın özverili çalışmaları ve girişimleri sayesinde meşakkatli ve zor kısmını bitirdi ve artık projede sona gelindi. Bugün belki ilçemiz Kaymakamı Ataman Boğazkale ilçesi'ne gidiyor ancak hamamın bitmesi ile hamamın önünden geçen her vatandaş tarafından ilçemizde yapmış olduğu hizmetlerle tekrar tekrar hatırlanacak.
    ilçemizde tarihi yapıları önemsediği gibi insanlara da büyük önem veren Kaymakam Ataman ilçede ve köylerinde yaşayan yaşlıları da unutmayarak onlar içinde ilçemize Aş Evi'ni kazandırdı. Bu-gün gerçekleşen bu proje sayesinde ilçe ve köylerinde bakıma muhtaç kendi yemeğini yapamayan 130 yaşlı vatandaşımıza hergün 4 çe-şit yemek ulaştırılıyor.Aş Evi'nin uzun yıllar devam edebilmesi için göreve geldiği ilk günden beri özverili çalışan Kaymakam Ataman son haftada Aş Evi'nin tüm eksikliklerini tamamladı.Bugünden sonra bu projenin devam etmemesi için hiçbir sebep gözükmüyor.
    Havsa Kaymakamlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl hazırlıklarına başlanan köylerimizde yaşayan evlerinde bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan ailelerin evlerine bakım ve onarım projesi hazırlandı.  2018 yılında onaylanan proje kapsamında tespiti yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ailelerin evlerinin gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.
    ilçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan aşevi ve bakım onarım projelerinin ardından hazırlanan Sosyal Market Projesi  ile vakıf ilçemiz ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.
    Göreve geldiği tarihten bu yana imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye adını duyuran ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman hayata geçirdiği projelerle  ilçemiz ve köylerinde yaşayan  dar gelirli ailelerin sevinç kaynağı oldu. 
    ilçemizde Havsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan çok sayıda vatandaşımız var. Sosyal Market Projesi ile  bu tür yardımları daha sistematik bir hale getirildi. Sosyal Markette hem kılık kıyafet hem de ev eşyası bulunuyor.     
    Sadece ilçemiz merkezinde bulunan tarihi yapılar değil köylerimizde bulunan tarihi eserlerle ilgili de çalışmalar yapan ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman görev süresinde ilçemize bağlı Şerbettar köyünde bulunan ve son zamanlarda Yunanistan'da yaşayan insanlar tarafından sıkça ziyaret edilen tarihi çeşmenin eski haline getirilmesi konusunda başlatılan çalışmalar neticesinde tarihi çeşmenin rölöve ve restitüsyon uygulama projesi tamamlandı ve     kurula sunuldu.
    Yaklaşık 200-250 yıllık tarihi bir çeşme olan ilçemize bağlı Şerbettar Köyü'ndeki çeşmenin rölöve ve restitüsyon uygulama projesi tamamlandı ve kurula sunuldu.Proje kurul tarafından kabul edildi.Şimdi restorasyon çalışmalarına başlanacak. 
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman ilçemizde görev yaptığı süre zarfında tarihi yapılarla ilgili çalışmalarını sürdürürken bununla paralel olarak ilçemizin ihtiyacını karşılayamayan ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen  Hükümet Konağı'mızın ilçe Emniyet Müdürlüğü'müzün yanındaki 3 dönümlük hazine arazisine yapılacak yeni binaya taşınması ile ilgili yoğun bir şekilde mesai harcadı. Bu sağlandığı taktirde, hem ilçe merkezimizde tarihi alanı işgal eden bu yapıyı çıkarılmış hem de yapılacak güzel bir yeşillendirme ve park çalışması ile bu alan ilçemiz  vatandaşlarının kullanımına açılmış olacak. 
    Bu projenin hayata geçmesi ile  Mimar Sinan eseri olan bu güzel tarihi dokunun da ortaya çıkmasını sağlayacak. Tabi bununla beraber, Kaymakamlık bünyesindeki tüm birimleri tek binada toplayarak, vatandaşların iş ve işlemlerini yaparken ayrı yerlerde duran birimlere gitme zahmetlerini de ortadan kalkmış olacak.ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın başlatmış olduğu bu çalışma ile ilgili olarak yazışmalar devam ediyor.Sürecin tamamlanması ile beraber yeni bina talebinin yatırım programına alınması ile neticeye ulaşacak. 
    Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilçemize Gençlik Merkezi yapılması için talepte bulunan ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman girişimleri sonucunda konu ile ilgili olarak ilçemize gelen Bakanlık Uzmanı tarafından yapılan incelemeler neticesinde olumlu rapor yazıldı.Yatırım programına alınması durumunda ilçemizde Gençlik Merkezi'ne kavuşacak. 
    Yaptığı projelerde eğitimi ve öğrencileride unutmayan ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın  talimatıyla Havsa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemiz ortaöğretim öğrencilerine “Hayalimdeki Meslekle Tanışıyorum” projesi başlatıldı. Proje kapsamında polis olmak isteyen öğrencilerimizi ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne , asker olmak isteyen öğrencilerimizi ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na, doktor olmak isteyen öğrencilerimizi ilçe Sağlık Müdürlüğü'ne ve ilçe Devlet Hastanesi'ne, hakim ve savcı olmak isteyen öğrencilerimizi Edirne Adliyesi'ne, avukat olmak isteyen öğrencilerimizi Edirne Barosu'na, öğretmen, mühendis, mimar, sporcu, eczacı, diş hekimi ve buna benzer meslekleri tercih eden öğrencilerimizi de  Trakya Üniversitesi bünyesinde fakültelere göndererek hayallerindeki mesleklerle tanışmaları sağlandı.Proje kapsamında polis olmak isteyen öğrenciler ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne, asker olmak isteyen öğrenciler ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na, doktor olmak isteyen öğrenciler ilçe Sağlık Müdürlüğü'ne ve ilçe Devlet Hastanesi'ne, hakim ve savcı olmak isteyen öğrenciler Edirne Adliyesi'ne, avukat olmak isteyen öğrenciler Edirne Barosu'na gönderildi. Proje kapsamında gönderilen öğrenciler hem motive oldular hem de doğru meslek seçmeleri konusunda olumlu etki yaratıldı.
    ilçemize bağlı Osmanlı Köyü köyünde Osmanlı Yeni Camii'ninde içinde bulunduğu yaklaşık 7 dönümlük alana ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın girişimleri sonucunda Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Dr. Halide Candan Zülfikar tarafından peyzaj projesi hazırlandı.Hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak.
    Bu projelerin dışında köylerimizde yol, su ve benzeri ihtiyaç-lar karşılanmış olup büyük köylerimizin bir çoğuna çok amaçlı salonlar inşa edildi, çevre düzenlemeleri yapıldı.Mezarlık çevreleri kapatıldı.ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'ın girişim ve  talimatları ile köylerimizin ihtiyaçları büyük oranda karşılandı.
    Yaklaşık 20 aydır ilçemizde görev yapan ve bu süreye birçok proje sığdıran ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman başlamış olduğu projelerin büyük bir kısmını tamamladı diğer projelerde de son aşamaya getirdi.Eminim ki ilçemizde hayata geçirmek istediği birçok proje daha vardı.
    BatıEkspres gazetesi olarak son güne kadar ilk günmüş gibi hiç durmadan çalışmalarını devam ettiren ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'a ilçemize yapmış olduğu hizmetler için çok teşekkür eder, yeni görev yerinde kendilerine başarılar dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.