Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalimiz Bu Yılda Coşkuyla Başladı

ilçemizin tanıtımı, Havsa'mızın sosyal ve ekonomik hayatının canlanması adına ilçemiz Belediyesi tarafından bu yıl 18'ncisi düzenlenen Havsa Belediyesi Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali 06 Eylül 2018 Perşembe günü (dün) coşkulu bir kalabalıkla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2018 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Festivalimiz Bu Yılda Coşkuyla Başladı

Nilay YILMAZ

    Gündüz ve akşam çeşitli etkinliklerle başlayan 18'nci Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nin ilk günü ve gecesi  coşkulu geçti. 
    Her geçen yıl daha da gelişerek devam eden ve bu yıl  18.'si düzenlenen Havsa Belediyesi Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali, dün Saat 17.00'da Kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk ilköğretim Okulu  önünde toplanan kortej yürüyüşü coşkulu kalabalığın  katılımıyla gerçekleşti. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü Atatürk Anıtına Festival Çelenginin  sunumuyla devam etti.
    Buradaki törene, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu,CHP Tekirdağ Milletvekili ilhami Özcan Aygun, iYi Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar , ilimiz Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçemiz Jandarma Komutanı J.Üst.Teğ. Mehmet Utku Davulcu, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdür V. Sercan Altınorak, CHP Edirne il Başkanı Fevzi Pekcanlı, il Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçemiz Oda ve Kooperatif Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
    Saat 17.30'da Hükümet Konağı önünde “Kent Konseyi Kadın El Emeği Standı”açılışının ardından Saat: 18.00'da Havsa Belediye Yazlık Düğün Salonu'nda Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali açılışı yapıldı.
    Açılışta konuşma yapan ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin konuşmasında, “ Sayın Kaymakamım,  Sayın Milletvekillerim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Emniyet Müdürüm, Çevre il ve ilçelerden gelen değerli Belediye Başkanlarım, Sayın il Başkanım, Sayın il Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri,Sayın Pankobirlik Başkanım,  Sayın Oda ve Kooperatif Başkanları, Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, Sayın Mahalle ve Köy Muhtarları, değerli basın mensupları ve sizlere hizmet etmekten dolayı çok gurur ve mutluluk duyduğum sevgili Havsalılar.
    18. Tarım Aletleri ve Hayvancılık festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 
    Siz değerli katılımcılar ile birlikte Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık festivalinin 18. Kez açılışını yapmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ben öncelikle yaşadığımız  festival heyecanını yaratan, bu heyecanı yeni kuşaklara taşıyan Tarım Aletleri ve Hayvancılık  festivalinin ilk açılışını yapan ve festivalimizin bu günlere gelmesinde akıllarıyla, yürekleriyle güç veren katkı sağlayan ve ne yazık ki bugün aramızda olmayan değerli belediye başkanlarımızı, belediye çalışanlarımızı, festivalimizin fikir babalarını huzurlarınızda rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Hayatta olanlara da Havsa halkı adına şükranlarımı sunuyorum. 
    18.sini gerçekleştirdiğimiz festivalimize emekleriyle, fikirleriyle çalışmalarıyla ve katkılarıyla her zaman destek veren, bizlerin yanında olan tüm vatandaşlarımıza, ilçemizdeki tüm kuruluşlarımıza, festivalimizin aralıksız sürmesini sağlayan tüm belediye başkanlarımıza, festival süresince güvenliği sağlayacak olan emniyet mensubu arkadaşlarımıza, Jandarma teşkilatına, her zaman bizlerin yanında olan ve çalışmalarımıza destek veren ilçemiz Kaymakamı Sayın Yunus Ataman'a, açılışımızı onurlandıran Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekillerimize ve tüm konuklarımıza Havsa Belediyesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    Bugün burada Kaymakamımız ile son festivalimiz. Sayın Kaymakamımızı Çorum'un Boğazkale ilçesine uğurluyoruz. ilçemize geldiği günden beri verdiği emeklerinden ve çalışmalarından dolayı bir kez daha kendisine teşekkür ediyor bir alkışta ilçemiz Kaymakamı Sayın Yunus Ataman'a istiyorum.
    Festivalimize emeği geçen, katkı sunan en küçük arkadaşımızdan en büyüğümüze kadar canı gönülden teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir dört gün yaşamamız dilek ve temennisiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman yaptığı konuşmasında; “Sayın milletvekillerim, sayın belediye başkanlarım, değerli mesai arkadaşlarım,saygıdeğer  Havsalılar sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 
    Bu sene 18'ncisi düzenlenen Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Festival kapsamında gerek ilçe dışından gerek ülke dışından gelen kıymetli misafir-lerimize çok teşekkür ediyorum.Değerli Havsalılar, bu aynı zamanda sizlerle birlikte olacağımız son festival.Malumunuz an itibarıyla Çorum'un Boğazkale ilçesine atanmış bulunmaktayım.Bu arada yaklaşık 20 aylık görev sürem boyunca, tarihi ve kültürel mirasıyla, tarımı, hayvancılığı ve coğrafi konumuyla gelişime çok açık bir kent olan Havsa'nın, bu po-tansiyelinden de yararlanarak çeşitli projeler yapmaya çalıştık. 
    Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Eminim ilerleyen süreçte bunlarda tamamlanacaktır. Yine buradaki görev sürem zarfında, memnuniyetle müşahede ettiğim bir diğer husus, Havsa çok farklı etnik gruba ev sahipliği yaptığı halde hoşgörünün, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve komşuluk ilişkilerinin takdire şayan bir seviyede olması. Bundan ötürü, tüm Havsalılara bir kez daha teşekkür ediyorum.
    Yürüttüğümüz projelere desteklerini esirgemeyen, tüm Havsa iş Adamlarımıza, esnafımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bunları hazırlama noktasında gayret sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.
    Bizim varsa bir hakkımız, sonuna kadar helaldir, sizlerde haklarınızı helal ediniz, güzel bir festival dönemi geçirmeniz dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından saat:18.30'da Halk Oyunları gösterileri ile devam eden 1.gün programı Havsa Belediye Yazlık Düğün Salonu'nda Edirne Belediye Bandosu tarafından gerçekleştirilen mini konser ve ikram  ile devam etti.
    Festivalin ilk gününde Havsa Belediyesi Yazlık Düğün Salonu'nda “Oyunların Gecesi”  festivalin ilk akşamında Havsalılar tarafından büyük beğeni toplayarak unutul-maz bir gece yaşattılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.