Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalimiz 6 Eylül 2018 Perşembe Günü Başlıyor

06 Eylül 2018 Perşembe günü başlayacak olan Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali için sayılı günler kaldı. Her yıl bir öncekinden daha iyi olan ve bu yıl 18'ncisini gerçekleştireceğimiz Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Festivalimiz 6 Eylül 2018 Perşembe Günü Başlıyor

Sertkan YILMAZ

    Festival ile ilgili gazetemize açıklama yapan ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, “Son yıllarda ilçemizin tanıtımına önemli katkılar sağlayan, ilçe halkının heyecanla beklediği ve bu yıl 18'incisi gerçekleştireceğimiz Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali için sayılı günler kaldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalimizi bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi okullar açılmadan, Eylül'ün ilk haftasında yapmaya karar verdik.
    Her yıl bir öncekinden daha iyisini yapmaya çalışarak Havsalılara gerçek bir festival havasını yaşatmayı amaçlıyoruz. Belediyemiz tarafından her sene organize edilen ve Trakya'da marka haline gelen Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nin 18.yılını yine dopdolu bir programla 6-7-8-9 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Festivalimiz için çok geniş bir program hazırladık. Festival kapsamında bu sene Rafet El Roman ve Ali Altay sahne alacak.
    2000 yılından itibaren festivalimiz Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali adı altında kutlanmakta ve 18 yıldır Trakya'da aralıksız gerçekleştirilen en kapsamlı festivallerden bir tanesidir. Festivalimizin ana amacı Kültürel değerlerimizin yaşatılması, halkımızın spor ve sanat özleminin giderilmesi, açılan stantlar, düzenlenen paneller, konserler, yarışmalar, organizasyonlar ve çeşitli etkinlikler ile ilçemiz turizm, ticari hayatına hareket getirmektir.
    Festivalimiz süresince gerek üretici kesim gerekse ticari faaliyetle uğraşanlar önemli kazanımlar elde etmektedirler. ilçemizin tanıtımı, turizm, ekonomik yönden gelişmesi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında festivalimiz önemli katkılarda bulunmaktadır.
    Bu yıl gerçekleşecek olan 18. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali kapsamında Birinci gün Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtına Festival Çelenginin Sunumu, Hükümet konağı önünde “Kent Konseyi Kadın El Emeği Standı” açılışı, Tarım Aletleri ve Hayvancılık festivali açılışı, Havsa Belediye Yazlık Düğün Salonunda Halk Oyunları Topluluklarının Mini Gösterileri ve konuk misafirlerinde bulunduğu “Oyunların Gecesi” programı yapıla-caktır.
    ikinci gün Belediyemizde emeği geçen başkan ve çalışanları adına sokollu caminde mevlüt okutulacak, Edirne Kızılay Kan Merkezi Sağlık çadırı kan bağışı kampanyası yapılacak, tarım konferansı, ikincisini gerçekleştireceğimiz 3. Yöresel Ev Yemekleri Yarışması yapılacaktır. Yarışma halkımızın katılımıyla ev yemekleri, hamur işi ve tatlı olarak belirlenmiştir. Akşamı da festival alanında Rafet El Roman sahne alacaktır. 
    Üçüncü gün Edirne Kızılay Kan Merkezi Sağlık çadırı kan bağışı kampanyası, tarım konferansları yapılacaktır. Konuk Bosna Hersek Halk dansları topluluğunun özel gösterileri, Akşamı da festival alanında Mert Ör - Trakya Band, Ali Altay sahne alacaktır. 
    Dördüncü gün Havsa Avcılar ve Atıcılar ihtisas Kulübü Derneğiyle ortak hazırlanan Askeri Atış Poligonunda Tek Kurşun Atış Yarışması yapılacaktır.
    insanlarımızın okul öncesi kış öncesi hazırlıklarını alışveriş-lerini yapabilecekleri keyifli bir festival geçirmelerini temenni ediyoruz. Sizin aracılığınızla da bütün halkımızı bu organizasyon-larımıza katılımlarını bekliyoruz. “dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.