Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Bayramı Daha Geride Bıraktık

islam aleminin dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramını idrakle şereflendirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2018 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2018 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Bir Bayramı Daha Geride Bıraktık

Nilay YILMAZ

    ilçemizde birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı acısıyla tatlısıyla bir bayramı daha geride bıraktık.
    Birlik ve beraberliğin yaşandığı, insanların yaptıkları ziyaretlerle özlem giderdiği Kurban Bayramı ilçemizde sakin ve huzurlu geçti. Akraba ziyaretlerine giden ve bayramı örf ve adetlerine göre yaşayan vatandaşlar bayram boyunca olumsuz durum ile karşı karşıya kalmadılar. Havanın bayram süresi boyunca güneşli ve sıcak olması bayramın daha güzel yaşanmasına vesile oldu.
ilçemizde Bayramlaşma
    21 Ağustos 2018 Salı günü başlayan ve dört gün süren Kurban Bayramı 24 Ağustos 2018 Cuma günü sona erdi. ilçemizde bayramlaşma Bayramın 1. Günü saat 14.00'da Milli Egemenlik Parkı'nda yapıldı.
    Milli Egemenlik Parkı'ndaki bayramlaşmaya ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak, Daire Amirleri, Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Belediye ve il Genel Meclis üyeleri, mahalle, köy muhtarlarının katılımları vardı.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman burada yaptığı konuşmasında,“Kurban Bayramımızın, güzel Havsamı'za Serhat Şehri Edirne'mize ve milletimize, islam alemine hayırlara vesile olması ve mutluluk getirmesini dilerim, tüm mesai arkadaşlarımın ve bütün Havsa'lı hemşerilerimin, aileleri ile birlikte, sağlıklı ve mutlu bir şekilde Kurban Bayramı geçirmeleri temennisiyle, bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum”dedi. 
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman daha sonra Milli Egemenlik Parkında vatandaşlarımız ve çocuklarlarımızla bayramlaştı ve sohbet etti.
Mezarlık Ziyareti
    Bayram nedeniyle vatandaşlar me-zarlığa akın etti. Eş dost akraba ve yakınZarını ziyaret eden vatandaşlar Arefe ve Bayramın 1. günü mezarlıkta yoğun kalabalığa neden oldular. Ziyaretlerde eskiler yadedilirken duygu dolu anlar yaşandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.