Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emre Kabak Pehlivanımızın Başarısı

657. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde küçük orta küçük boy kategorisinde 320 pehlivanın kol bağladığı 5 müsabakada başarı göstererek küçük orta büyük boy kategorisine yükselen Havsa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü pehlivanı Emre Kabak ilçemizi gurulandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Emre Kabak Pehlivanımızın Başarısı

Nilay YILMAZ

    Havsa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü Başkanı Tuncay Çıray gazetemize yaptığı açıklamada;
    “Halk Dansları,Voleybol, Tekvando, branşlarında faaliyetler gösteren Havsa Belediyesi Gençlik ve Spor kulübümüz etkinliklerine bir yenisini de daha ekleyerek  Güreş alanında da  faaliyetlerine başlamış olup, Güreş dalında ilçemizin söz edilmesi ve Ata sporumuzun bölgemizde de yaygınlaştırılması amacı ile,  ilçemiz Oğulpaşa köyünden Emre Kabak'ı kadromuza kazandırdık.
     Kısa bir süre önce Yağlı Güreş alanında çalışmalarına başlayan Emre pehlivanımız, geçtiğimiz Haziran ayında Büyük Mandıra yağlı güreşlerinde 3.lük başarısı elde etmiş olup, Edirnemizin efsanesi 657. Kırkpınar Güreşlerine hazırlanmaya başlamıştır. 
    Pehlivanımız 13-14-15 Temmuz 2018 Tarihlerinde düzen-lenen güreşlerde Küçük Orta küçük boyda 330 pehlivanın katıldığı seviyede mücadele etmiş olup, 32 pehlivan arasına kalmayı başarmış olup, Ülkemizde bundan sonra düzenlenecek yağlı güreşlerinde bir seviye atlayarak Küçük Orta büyük boyda müsabakalara katılmaya hak kazanmıştır. Emre Kabak Pehlivanımız Eylül ayında Antalya ili Elmalı ilçesinde yapılacak olan güreşlere hazırlanmaya başlamıştır. Elmalı Güreşleri seviye çıkma güreşleri olduğundan burada elde edilecek bir başarıda, sporcumuzun önümüzdeki düzenlenecek güreşlerde üst boylarda müsabakalara katılmaya hak kazanacaktır. 
    Pehlivanımızın başarılı çalışmaları isteği ve hırsı ile 1-2 yılda Başpehlivanlık müsabakalarında görmek en büyük temennimizdir, Emre'ye bundan sonraki katılacağı güreşlerde başarılar diliyorum. Elbette çeşitli branşlarımızdaki sporcularımızın bu başarılarında bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Oğuz Tekin'e,  bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. Tabi ki burada Havsa Belediyesi Gençlik ve Spor kulübümüzün  faaliyetlerini her daim büyük bir mücadele örneği göstererek ilçemizi temsil eden sporcularımıza, ailelerine, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımızı kulübümüzde spor yapmak üzere etkinliklerimize davet ediyorum.”dedi.
    BatıEkspres gazetesi olarak pehlivanımız Emre Kabak'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.