Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız tüm Türkiye'yle aynı anda ilçemizde de anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

Nilay YILMAZ

    Hükümet Konağı önündeki programda Türk bayraklarıyla halkın demokrasi zaferi bir kez daha hafızalarda canlanırken, 15 Temmuz'un 2'nci yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de halkın yoğun katılımıyla anıldı.
    ilçemiz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa, ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mehmet Utku Davulcu, ilçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Amirleri ve vatandaşların katılımı vardı.
    ilçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında  15 Temmuz 2018 Pazar günü ilçemiz Hükümet Konağı önünde yapılan program Saat 20.00'da Saygı Duruşu ve  istiklal Marşının okunması ile başlayıp, Günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman konuşmasını yaptı.
    ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, yaptığı konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, Değerli mesai arkadaşlarım, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kıymetli üyeleri, değerli köy ve mahalle muhtarları, Saygıdeğer Havsalılar, sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyor, 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü Programına gösterdiğiniz teveccühten ötürü hepinize teşekkür ediyorum.
    Bu gün, bu ülkenin Cumhuriyetine, istikbaline, bu milletin iradesine ve seçilmiş meşru hükümetine kastetme niyetiyle girişilen ve kendi insanlarına silah doğrultma alçaklığının dahi gösterildiği o meş-um kalkışmanın, bu kahraman milletin cesaretiyle, dirayetiyle, kararlılığıyla bertaraf edildiği ve bir demokrasi destanının yazıldığı gün.
    Bugün, Şehit Astsb. Ömer Halisdemir'in şehadete kanat çırparken hem bu milletin kalbine hem de demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırdığı gün.
    Bugün, bu devrin Nene Hatunları, 4 çocuk annesi 47 yaşındaki Ayşe Aykaç ve iki çocuk annesi 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt'un 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, 3 çocuk annesi Türkan Türkmen Tekin'in Atatürk Havalimanına giderken bir tankın altında kalmak suretiyle ve 1 çocuk annesi 45 yaşındaki Yıldız Gürsoy'un Genel Kurmay Başkanlığı önündeki direnişte şehadete yürüdükleri gün, O gece şehadet gömleği giyen her bir vatandaşımızın öyle kahramanlıkları var ki bunu tarif edecek kifayette kelime bulmak mümkün değil. Demokrasi kahramanlarımızdan Engin Tilbaç henüz 16 yaşındaydı. Anne ve babası bir süreliğine memleketleri Malatya'ya gitmişlerdi. Sn. Cumhurbaşkanımızın milli iradeye sahip çıkma davetine kayıtsız kalmamış ve Baştabya Kışlasına giderek tank çıkışını engellemek için verilen mücadeleye katılmıştı. Engin, o direnişte şehit oldu. Yüzü tanınmaz halde olduğundan ancak DNA testiyle tespit edilebildi. Henüz 16 yaşındaydı!!! Bu ülke, kalbi memleket sevdasıyla dolup taşan 16 yaşındaki Şehit Engin kardeşimize çok şey borçlu. Bu ülkenin istiklalinin ve istikbalinin teminatı 16 yaşında ülkesini koruma şuuruna sahip böyle nesillerin varlığıdır.
    Onların bu vatan uğruna Arşa çıkan ruhları, bu topraklarda hain emelleri olanlar karşısında kutup yıldızı gibi bu millete istikamet gösterip yolumuzu ilelebet aydınlatacaktır.
    Ben, tüm 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başısağolsun. Tüm gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyorum.
    Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi de rahmetle ve minnetle anıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. “dedi.
    15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, 15 Temmuz videolarının sinevizyon aracılığıyla halka sunulmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konuşmaları izlendi.Camiilerden Sela  ve şehitler için dua okunmasının ardından alandan ayrılmayan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.