Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Belediyesi’nden Çevre ve Temizlik Harekatı

ilçemiz Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede gelişi güzel noktalarda bulunan çöp konteynerlerini yenileriyle değiştirerek daha düzenli ve sistemli hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Belediyesi’nden Çevre ve Temizlik Harekatı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediyesi bütün mahalle ve sokaklardaki eski tip fıçıların yerine daha modern ve sağlıklı çöp konteynerlerini yerleştirdi.
    Temiz ve daha modern bir ilçe için çalışmalarının devam ett-iğini söyleyen ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin gazetemize yaptığı açıklamada, “Havsa'mızı daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için sürekli yeni projeler geliştiriyoruz, uyguluyoruz. ilçemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı yatırımlarını gerçekleştirdik, Kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisini faaliyete geçirdik. Gelecek nesillere daha iyi bir Çevre ve Havsa bırakmak için 60 yıldır kullanılan vahşi çöp depolama alanını kapattık, yer tahsislerinin yapılmasına müteakiben bu bölgenin çevre ve peyzaj düzenlemelerini yapacağız.
    Havsa'da çevre ve temizlik konusunda yıllardan beri süregelen alışkanlıkları değiştiriyoruz. Bütün mahalle ve sokaklarımızı eski tip fıçılardan arındırıp daha temiz, modern, kapaklı, ortak kullanıma uygun konteynerler ile donatıyoruz. Bütün evsel atıklarımız her gün Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf tesisine gönderiyoruz. Çevre temizliğinin daha düzenli yapılabilmesi için evsel atıklarımızı, kül ve cüruflardan ayrı toplamamız gerekiyor. Çöp toplama ekipmanlarımız başta Konteynerler olmak üzere daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması için ortak kullanım konularına riayet edilmesini bütün hemşehrilerimizden rica ediyorum, anlayışlı ve hoş görülü olmalarını bekliyorum.
    Kül, cüruf ve inşaat atıklarını çuvallama yaparak evlerinizin önüne ve çöp konteynerlerinin yanına bırakmanız yeterli olacaktır.         
    Belediyemiz Temizlik işleri Müdürlüğümüz bünyesinde bir çok yenilik yaptık, Atıkların geri dönüştürülerek yeniden kazandırılması ve doğanın korunması ile ilgili birçok öncü çalışmayı başlattık.
    Haftada 3 sefer çöp alımı yapılacaktır. Ayrıca, Konteyner temizleme, ilaçlama ekibi kurulmuş olup düzenli aralıklarla konteynerlerin temizliği ve bakımı yapılacaktır. Cemiyet yapacaklar için geçici plastik konteynerlerin verilip alınacağını belirtmek istiyoruz.
    Çevre ve temizlik konusunda her türlü talep, öneri ve şikayetleriniz için Temizlik işleri Müdürlüğü iletişim hattı 0538 279 35 72'yi arayarak daha kolay ve daha hızlı hizmet alabilirsiniz.
    Amacımız Çocuklarımızın daha iyi bir çevrede yetişmesi ve halkımızın yaşam kalitesini arttırarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamak. Halkımızın, başlattığımız proje ve uygulamalara tam destek vereceğine ve duyarlılık göstereceğine olan inancım tamdır.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.